2017-07-20

Lijn buiten dienst
Spoorlijn 52/2, de verbinding tussen Willebroek en Boom, onderdeel van de voormalige lijn 61 van Antwerpen naar Aalst, werd in 1998 geĆ«lektrificeerd samen met de verbinding Boom-Puurs. Er heeft echter nooit een trein meer gereden, in 2002 ging het administratief buiten dienst en in 2016 verdween de bovenleiding en werd een overweg afgeschaft waardoor de verbinding fysisch werd onderbroken.  Gedaan met de verbinding, alle investeringen zijn voor niets geweest. Niets anders dan botte kapitaalvernietiging!
Nochtans heeft deze lijn wel degelijk haar potentieel, in het kader van het voorstadsnet rond Antwerpen zou een periodieke bediening (bv van Boom uit beurtelings naar Puurs en Willebroek, mogelijk verlengd tot Mechelen) hier zeer nuttig kunnen zijn (Ondertussen is in Willebroek ter "vereenvoudiging van de infrastructuur" echter ook het derde perronspoor afgeschaft, dus ook daar wordt de infrastructuur verder afgebouwd).

Het is duidelijk dat een reactivatie van deze verbinding heden te dage een veel hogere kostprijs zou vereisen, om dan nog te zwijgen van allerhande vergunningen die vanaf nul moeten aangevraagd worden.
Dit alles is het gevolg van een economisch kortetermijnbeleid gedreven door de wijkende schedels, ellendige herauten van het onbepaald lidwoord. Het is duidelijk dat een bredere maatschappelijke ommezwaai vereist is om een duurzaam denken mogelijk te maken.  1 Comments:

Blogger Oliver Jones said...


After I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the exact same comment. Perhaps there is a way you can remove me from that service? Appreciate it! craigslist fort myers

31 augustus, 2017 00:21  

Een reactie posten

<< Home